Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Şehir genelinde kapsamlı sokak ilaçlaması yapılıyor

Aksaray Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerden biri olan sivrisinek ve diğer zararlılara karşı 6 araç, 40 ekipman ve çok sayıda personelle mahalleleri düzenli olarak ilaçlıyor.

Şehir genelinde kapsamlı sokak ilaçlaması yapılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
28 Haziran 2021 15:01

Aksaray Belediyesi belirli periyotlarla şehir genelinde 48 mahalleyi kapsayan geniş bir alanda ilaçlama çalışması yürütüyor. Haftanın her günü düzenli olarak gerçekleşen cadde ve sokak ilaçlaması saat 19.00 ila 22.00 saatleri arasında yapılıyor.

Mahallelerde yapılan ilaçlamaların yanı sıra larvaların oluşumunu engellemek için kent merkezinde bulunan dere yatakları, göletler ve hayvansal işletmelerde erken larva mücadelesi yapılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesinin insan sağlığına zararlı her türlü etkeni ortadan kaldırmak için biyolojik ürünlerle mücadele verdiğini belirtti. İlaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenmiş ilaçlar tercih edildiğini aktaran Başkan Dinçer, mücadelenin etkin olması için ilaçlamanın süreklilik esasına göre yapıldığını kaydetti.

Her gün belirli plan doğrultusunda yapılan cadde ve sokak ilaçlamasının yaz mevsimi boyunca süreceği bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.