Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Selçuklu Cami ve Külliyesi’nde kazı çalışmaları başladı

Şehrin merkezinde hayata geçecek olan Selçuklu Cami ve Külliye projesi için kazı çalışmalarına başlanıldı.

Selçuklu Cami ve Külliyesi’nde kazı çalışmaları başladı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Mayıs 2021 23:26

Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşların ibadetlerini yapabilecekleri ve sosyal olarak zaman geçirebilecekleri Selçuklu Cami ve Külliyesi şehrin en işlek caddesinde hayata geçiyor.

Modern mimari ile hayata geçecek olan Cami ve külli projesi için projelendirme ve ihale aşamaları tamamlandı. Selçuklu Parkın arkasında bulunan bir alanda güvenlik önlemleri alınarak kazı çalışmalarına start verildi.

Selçuklu Cami ve Külliye Projesinde vatandaşların ibadetlerini yapabilmelerinin yanı sıra kitap okuma alanları zengin içerikli kütüphaneler, Kuran Kursları ve emekli dinlenme alanları gibi sosyal amaçlı kullanılacak alanlarda bulunacak.

Proje kapsamında yapılacak olan binaların alt katlarında oluşturulacak yer altı otoparklar ile şehir merkezindeki trafik yoğunluğu azaltılmış olunacak.

Hayata geçecek olan Külliye Projeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada Selçuklu Cami ve Külliye Projesinin şehre çok yakışacağını açıkladı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında gelecek nesillere kalıcı eserler bırakmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Projenin hayata geçmesi için planlama ve ihale aşamalarının tamamlanarak inşaat alanında kazı çalışmalarının başladığını duyurdu..

blank blank blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.