Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Stüdyoya mazot getirtti, 100 liralık mazotu bidonla gösterdi!

Stüdyoya mazot getirtti, 100 liralık mazotu bidonla gösterdi!
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mart 2022 04:22

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, katıldığı Başkanlar Konuşuyor isimli televizyon programında akaryakıta gelen zamların daha anlaşılır hale gelmesi için stüdyoya 5 litrelik bidonla mazot getirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, katıldığı Başkanlar Konuşuyor isimli televizyon programında akaryakıta gelen zamların daha anlaşılır hale gelmesi için stüdyoya 5 litrelik bidonla mazot getirtti. Akaryakıta gelen zamları üreticiye sıkılmış bir silah olarak niteleyen Ertürk “AK Parti’nin iktidara geldiği yıl AK Parti’den önce ortalama bir aracın deposunu 50 Litre kabul edersek, 100 liranızın 74 lirasına deponuzu dolduruyordunuz. Cebininizde de 26 lira para kalıyordu. 2022 yılında, AK Parti iktidarında 100 liraya 5 litrelik bidonu dolduramıyorsunuz” diyerek içinde 100 liralık mazot bulunan 5 litrelik bidonu gösterdi.

Akaryakıt giderinin çiftçinin girdi fiyatlarında en büyük kalem olduğunun altını çizen ve mazota gelen her zamda çiftçinin daha da zorlandığını ve üretimi azaltmak zorunda kaldığını dile getiren Ertürk, “Çiftçi Halinden memnun mu? Belki muhalefetten memnun değil, ama yüzde 99 halinden de memnun değil. Mesela mazota gelen zamların etkilerini görelim. Arkadaşlardan mazot almasını rica ettim yayın öncesi. Zammı en iyi böyle göstererek anlatabiliriz. Yeme gelen zam, gübreye gelen zam, tarım ilaçlarına gelen zam. Bunların hepsinin temelinde şu yatıyor. Bu hükümet üreticiye düşman… Nasıl düşman? Üreticiye silah alıp da silah sıkmıyor, ama mazot fiyatlarına baktığımızda farkı da kalmıyor” diye konuştu.

“AK PARTİ’DEN ÖNCE 100 LİRAYA DEPON DOLUYORDU, BUGÜN 5 LİTRE MAZOT ALAMIYORSUN!”

Halkın alım gücünün zamlar karşısında eridiğini ve üreticinin de üretemeyecek duruma geldiğini vurgulayan Ertürk Mazot bidonunu göstererek “‘AK Parti’den önce hiçbir şey yoktu’ diyor sayın Cumhurbaşkanı. AK Parti’nin iktidara geldiği yıl AK Parti’nin iktidara geldiği yıl AK Parti’den önce ortalama bir aracın deposunu 50 Litre kabul edersek, 100 liranızın 74 lirasına deponuzu dolduruyordunuz. Cebininizde de 26 lira para kalıyordu. 2022 yılında, AK Parti iktidarında 100 liraya 5 litrelik bidonu dolduramıyorsunuz. Depo doldurduğumuz günlerden, pet şişenin dolmadığı günlere geldik. Sosyal medyada ‘ben 100 liralık alıyorum bir şey olmaz’ diyenler dolaşıyor, belki senin için bir şey değişmez kardeşim; ama bu ülke için çok şey değişir. Bakın deponuzu doldurduğunuz paraya pet şişeyi dolduramıyorsunuz. Arabanızla Ankara’da gezip geliyordunuz 200 liradan daha az yakıyordunuz. Bugün otobüsle tek başınıza gidiyorsunuz, sadece bilet 200 lira. Öğrenciler ailesini görmeye gidemiyor. Üreticiye gerçekten değer verilen bir ülkede, mazot fiyatı böyle olur mu arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.