Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Turan Yaldır: Böyle mi sağlıkta çağ atlıyoruz?

Turan Yaldır: Böyle mi sağlıkta çağ atlıyoruz?
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2023 22:03

İYİ Parti Aksaray  Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray’daki sağlık sistemine yönelik değerlendirmede bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden yapmış olduğu konuşmada Aksaray’da işleyen sağlık sistemi hakkında değerlendirmede bulunarak “böyle mi sağlıkta çağ atlıyoruz” dedi.

TBMM kürsüsünde konuşma yapan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, “Buradan Aksaray’ımızın iktidar Milletvekillerine ve İl Sağlık Müdürüne sesleniyorum. Sağlıktaki yaptığınız devrimlerden,  hastalarımıza ve sağlık çalışanlarına yaşattığınız stres ve sorunlardan bahsetmek istiyorum. Hastanelerdeki kadro ve altyapı eksiklikleri ciddi sorunlara sebebiyet vermektedir. Poliklinik ve doktor yetersizliği sebebiyle Aksaraylı hemşehrimiz randevu bulamıyor ve yeterli hizmet alamıyorlar. Hemşehrilerimiz hasta halde çevre şehirlere giderek tedavi olmaktadırlar. Bugün Aksaraylı bir hasta, beyin cerrahisi, diş, dâhiliye ve ortopedi branşlarında doktor randevusunu en erken 2 hafta sonraya alabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Aksaray’da hastanelerden randevu alınamadığını dile getiren Milletvekili Yaldır, “Çocuk cerrahisi, çocuk diş, cildiye, göz, kadın doğum, kulak burun boğaz, nefroloji, romatoloji, onkoloji gibi branşlarda ise hiç randevu alamıyor. Yani Aksaraylı bir aile çocuğunun süt dişini çektirebilmek için dahi ya kilometrelerce yol kat edip çevre illerdeki devlet hastanelerine gidecek ya da imkânı varsa özel hastane veya polikliniğe gidecek. Ayrıca, Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde gişeden ve sıramatiklerden randevu alma işlemi yapılmıyor. Yaşlılarımıza zaten güç bela geldikleri hastanede internetten ya da çağrı merkezinden randevu almaları söyleniyor. Bu uygulama yaşlılarımızı son derece mağdur etmektedir ve mağduriyetleri süratle giderilmelidir. Doktor eksikliğinden dolayı polikliniklerde çalışan doktorlarımız makina gibi hasta bakmak zorunda kalıyorlar. Muayene kalitesi de niteliği de dünya standartlarının altına düşüyor ve bu durum hükümetin çağ atlayan sağlık hizmeti söylemi ile bağdaşmıyor” sözlerini kullandı.

Hastanelerdeki personel eksikliğini ve bu nedenle randevuların çok daha geç zamanlara kaldığını dile getiren Yaldır; “Dünya standardı 1 hasta muayenesi için ortalama 20 dk iken bizde sistem 5 dakikaya bir randevu veriyor. Böyle mi sağlıkta çağ atlıyoruz? Bu durumdan hekim de memnun değil hasta da. Bunun sonucunda ne oluyor? Hiç istemediğimiz sağlıkta şiddet. Bu şiddetin sorumlularından biri de bakanlığın bizzat kendisi değil midir? Sağlık Bakanlığının Aksaray Personel Dağılım Cetvelinde yer almasına rağmen çocuk hematoloji, çocuk nöroloji, çocuk kardiyoloji, çocuk alerji gibi polikliniklerde doktor yok. Personel eksikliği sadece polikliniklerde değil. Bugün bir ultrason randevusu almak isteseniz personel eksikliğinden kaynaklı 7 ay sonraya gün alabiliyorsunuz. Doktor, personel, poliklinik, hijyen gibi hayati eksikliklerin olduğu Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde müfettiş hiç eksik olmuyor. Yıllardır Liyakatsız kadroların yönettiği hastanede yapılan satın alma işlerinde usulsüzlükler de hiç eksik olmuyor. Aksaraylı hemşehrilerim Sağlık Bakanlığı’ndan doktor beklerken bakanlık habire müfettiş gönderiyor. Bu müfettişleriniz yeni yapılan hastanenin bitmeyen tadilat ve tamiratlarını da inceliyor mu acaba? Yeni yapılan Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinde neden sürekli tadilat tamirat yapılıyor? Hem de büyük tadilatlar. Bu tadilatlara hastane açıldıktan bu tarafa ne kadar para harcandı? Yüklenici firma bunları eksik yaptıysa bu hastaneyi nasıl teslim aldınız?” diyerek açıklamasını sonlandırdı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.