Dolar 32,3589
Euro 34,7115
Altın 2.436,69
BİST 9.991,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Turan Yaldır’dan Yeşilova’nın ilçe olması için kanun teklifi

Turan Yaldır’dan Yeşilova’nın ilçe olması için kanun teklifi
Aksaray Anadolu AŞ
26 Haziran 2023 23:38

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Yeşilova Beldesi’nin ilçe olması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

Yaldır, “Yeşilova ilçe olursa, kamu ve belediye imkanlarından daha fazla yararlanacak” dedi.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yeşilova’ya İlçe Olmak Yakışır”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, etkin siyasetini Meclis’te Aksaray’ın sorunlarını bir bir dile getirerek yapmaya devam ediyor. Daha önce verdiği 2 soru önergesinin yanı sıra Yaldır, şimdi de Yeşilova Beldesi’nin ilçe yapılması için Meclis’e kanun teklifi verdi.

“Söz, Bizde Vaktinde Ödenmesi Gereken Bir Borçtur”

Yeşilova’nın ilçe olmasıyla birlikte daha fazla imkana sahip olabileceğini ifade eden Yaldır, “Milletimizin sesi, çözümün parçası olacağımıza dair verdiğimiz sözü tuttuk. Yeşilovamızı ilçe yapma yolundaki ilk kanun teklifimizi verdik. Söz, bizde vaktinde ödenmesi gereken bir borçtur. Bu düşünce ile Yeşilovalı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“İlçe Olursa Ticaret Merkezi Olma İmkanına Kavuşacaktır”

Kamu ve belediye imkanlarının ilçe statüsüyle birlikte daha da artacağını söyleyen Yaldır, Yeşilova’nın rahatlayacağını ifade ederek, “Yeşilova’nın Anadolu’nun önemli tarım ve hayvancılık üslerinden biri olması noktasında kamu ve özel sektör yatırımları almasının önü açılacak, tarihte olduğu gibi gelecekte de tekrar ticaret merkezi olma imkanına kavuşacaktır” açıklamasında bulundu. “Vatandaşlar Kamu Kurumları İçin Şehir Merkezine Gitmek Zorunda Kalmayacak” Yeşilova’da ikamet eden vatandaşların, kaymakamlık, adliye gibi kamu kurumlarına gitmek için şehir merkezine gitmek zorunda kaldığını belirten Yaldır, ilçe statüsünün verilmesinin ardından vatandaşların bu konuda sorun yaşamayacağını vurguladı. Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, tarım ve hayvancılıkla ilgili yüksekokul ve meslek liseleri gibi eğitim kurumlarının, ilçeleşmeyle birlikte Yeşilova’ya geleceğini söyleyen Yaldır, “Gelişimin önü daha da açılacak. Acemhöyük, turizme kazandırılıp, Yeşilova’mızın 4 bin yıllık tarihinin tanıtımı yapılacak ve turizm geliri elde edilmesi sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“Yeni Bir İlçe Kurulması Amacıyla Kanun Teklifi Hazırlanmıştır”

Yeşilova Beldesi’nin Aksaray merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, 3 mahalleden oluştuğunu, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğunu belirten Milletvekili Yaldır, “Yeşilova Beldesi’nin, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet sunulması için ilçe statüsüne alınarak bölgemizde kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde katkı sağlayacağı göz önünde bulundurulduğunda, oluşacak idari yapı nedeniyle hizmetlerin sunumunda da gözle görülür ciddi rahatlama olacaktır. Bu kapsamda Yeşilova Beldesi’nin, ilçe olması gerekli görülerek Aksaray İli’ne bağlı Yeşilova adıyla bir yeni ilçe kurulması amacıyla kanun teklifi hazırlanmıştır” açıklamasını yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.