Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 27°C

Uluslararası yardım kuruluşu Goal Global tartışılıyor!

Uluslararası yardım kuruluşu Goal Global tartışılıyor!
3 Aralık 2024 21:34

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 14.01.2021 tarihli kararı ile İngiltere ve ABD sermayeli insani yardım kuruluşu GOAL Global ile iş birliği içerisine girdi.

“Teknolojik Akıllı Sera ve Açık Alanda Dış Mekân Süs Bitkisi Üreticiliği” projesi kapsamında, GOAL Global tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi’ne 6 Milyon dolar hibe edildi. Ancak iddialara göre seranın inşa sürecinde, yabancı sivil toplum kuruluşlarının ülkemizde uyması gereken düzenlemelere aykırılıklar bulunduğu öne sürüldü.

Tartışmaların odağındaki insani yardım kuruluşu GOAL Global, 2013 yılından bu yana Suriyeli sığınmacılara yönelik insani yardım programları gerçekleştiren yabancı sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor.

Kuruluşun Türkiye’de Adana, Ankara, Hatay ve Gaziantep şehirlerinde dört ofisi bulunurken, geniş ofis ağıyla dikkat çekiyor. Kuruluşun terör örgütlerine destek verdiği, ayrıca FETÖ ve PKK/KCK sempatizanı çalışanlarının bulunduğu iddiaları da basında yer aldı.

Temel amacı Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak olarak tanıtılan kuruluşun 2021 yılında Türkiye’ye yönelik eleştirel bir belgeseli yayınlandı.  Bu belgeselde, Türkiye’nin azınlık ve marjinal gruplara yardım etmediği, bu grupların çöpten yemek toplamak zorunda kaldığı ve şehirler arasında seyahat etmelerine izin verilmediği gibi iddialar gündeme getirildi.

GOAL hakkında 2013 yılından itibaren çeşitli yasal soruşturmalar ve davalar açıldığı biliniyor. Üst düzey yöneticilerinden bazıları, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Bir üst düzey yöneticisi de yardım fonlarını ülkemizde usulsüz ihaleler yoluyla kötüye kullandığı iddiasıyla ABD’de hapis cezası aldığı belirtildi.

Ayrıca, Türkiye’de yurtdışına yapılan para transferlerini düzenleyen mevzuata aykırı işlemleri nedeniyle birçok cezai yaptırımla karşı karşıya kalan kuruluş özellikle Suriye’ye Irak üzerinden milyonlarca dolarlık bildirimsiz para transferleri yapmasıyla dikkat çektiği öne sürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.