Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Vefa Belgeselleri dijital ortamda geniş bir kitleye ulaşıyor

Vefa Belgeselleri dijital ortamda geniş bir kitleye ulaşıyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Mayıs 2021 12:54

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Vefa Projesi” olarak hazırladıkları belgesellerin Üniversitenin resmi YouTube kanalında 255 bin izlenme rakamına eriştiğini söyledi.

“Aksaray’ın Yaşayan Değerleri 1 ve 2,” “Aksaray’ın Gazileri” ve “Aksaray’ın Şehitleri” isimli dört farklı çalışma yaptıklarını ve sözlü tarihi yansıtması açısından bu belgeselleri önemli bulduklarını dile getiren Rektör Şahin, “Belgesellerimiz kendi içinde farklı hikâyeler barındırıyor.

Yaşadığımız şehri, zamanın getirdiklerini, etrafımızda olup biten olayları, değişimleri ve duyguları anlamamız bakımından her bir hikâye çok değerli. Bu çalışmaları, gençlerimiz başta olmak üzere, daha geniş bir kesime ulaştırmak istiyoruz. Farklı düzenlemeler halinde Üniversitemizin resmi YouTube kanalında bu belgesellerimiz şu ana değin 255 bin kez izlendi.

Diğer sosyal medya hesaplarımızdaki paylaşımlarımızı dikkate aldığımızda sayı aslında daha da yüksek. Bu, güzel bir rakam ve daha da artmasını arzu ediyoruz. Bunun için de çeşitli sosyal medya platformlarından filmlerimizle ilgili bilgiler aktarıyoruz” dedi.

Bu çalışmaları birer vefa borcu olarak gördüklerini çünkü içinde yaşadıkları şehri ve insanları çok sevdiklerini dile getiren ASÜ Rektörü, “Hacı Bayram-ı Veli, ‘gönül’ ile ‘şehir’ arasında bir bağlantı kurar. Birincisi inşa edilmeden ikincisi de inşa edilemez. Bu yüzden biz, içinde yaşadığımız şehrin inşa sürecine katkı sunacak işler de üretiyoruz. ‘Vefa Projesi’ olarak adlandırdığımız bu çalışmalar da içinde yaşadığımız aziz şehrimize borcumuzdur” dedi.

“Aksaray’ın Yaşayan Değerleri 1 ve 2” belgesellerinde şehrin tanınmış isimleri, Aksaray’ın geçmiş 60-70 yıllık öyküsünü; “Aksaray’ın Gazileri” belgeseli şehirde yaşayan Kore, Kıbrıs, iç güvenlik ve 15 Temmuz Darbe Girişimi süreçlerini yaşayan gazilerin hikâyelerini; “Aksaray’ın Şehitleri” belgeseli ise vatan ve bayrak sevgisi ile şehit yakınlarının duygu dünyasını anlatıyor.

Filmleri https://www.youtube.com/c/aksarayedutr2006 adresinden izlenebiliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.