Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Ak Parti’de Belediye Başkanlığı kazanı kaynıyor (güncel)

Ak Parti’de Belediye Başkanlığı kazanı kaynıyor (güncel)
Aksaray Anadolu AŞ
4 Kasım 2018 01:11

2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için Aksaray’da adeta kazan kaynıyor. 

AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazanırken; partide yerel seçim için aday adayı başvuru şartları ve tarihi belirlendi.

Aksaray merkez başta olmak üzere bütün belediye başkanlıkları için süreç ilerliyor.

AK Parti, aday belirleme sürecinde bir taraftan illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirirken; bir yandan da bölgelerin nabzını tutmak için kendi belediyelerinde başkanların performanslarını takip edecek.

Bütün siyasi partiler seçimi kazanacağı adayla yola çıkmak için ince eleyip sık dokuma sürecine girerken, gönül verdiği partiden aday olmak isteyen isimler de aday adaylığı için bir adım öne çıkmaya başladı. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek.

3 dönemdir Aksaray Belediye Başkanlığı makamını AK Partili Başkanlar yürütürken aday adayları yerel yönetimler için de projelerini de ortaya koyacak.

Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketlerde adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek.

Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. Adaylarla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Aksaray ilçelerine bakıldığında AK Parti 5, MHP  ise 1 ilçeye sahip.

2019 yerel seçimlerinde Aksaray’da bir ittifak olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. İttifak olmaması halinde tüm partiler güçlü birer belediye başkan adayı çıkarıp belediyeleri kazanmak istiyor.

Aksaray yerelinde merkez belediye başkanlığı için AK Parti’de konuşulan isimler şu şekilde;

Aksaray Belediyesi

  • Hüseyin Altınsoy
  • Haluk Şahin Yazgı
  • Muhammed Aktaş
  • Volkan Eroğlu
  • Yılmaz Akbulut
  • Latif Ağır
  • Necati Coşkuner
  • Ayhan Türk
  • Nevzat Palta
  • Abdurrahman Yusuf Kayabaşı
YORUMLAR
  1. blank ali dedi ki:

    nevzat palta nedir be.. akparti gene oy kaybeder