Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da vaka artış hızı kontrol altına alındı

Aksaray’da vaka artış hızı kontrol altına alındı
Aksaray Anadolu AŞ
1 Nisan 2021 10:45

Aksaray’da Kovid-19 salgını ile verilen mücadelede uygulanan tedbirler ve alınan ilave kararlar sayesinde vaka artış hızı kontrol altına alındı. 

İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Kovid-19 tedbirleri ve yapılan denetimler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; ülke olarak şehir olarak hassas bir dönemden geçtiklerini ifade ederek; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile yürütülen salgınla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Mutasyona uğrayan virüs salgını ile yeni vaka sayılarının artışa geçtiğini bu artışın Aksaray’da da görüldüğünü aktaran Vali Aydoğdu;

“20-26 Mart tarihleri arasını kapsayan verilerin incelendiğinde haftalık vaka sayılarında (100 binde) 81 ilde artış görülüyor. 6 ilde vaka sayısı % 100’ün üstünde olurken diğer illerde ise Aksaray hariç artış oranı yüzde 10 ve üzerinde meydana geldiğini görüyoruz. Şehir olarak bu noktada neler yaptık. Kovid-19 tedbirleri kararlarına il bazında ilave önlemler aldık. Denetimleri her gün pazar yerleri, meydanlar alışveriş merkezleri ve vatandaşın yoğunluk oluşturduğu cadde ve kent merkezinde yaparak ilave önlemler aldık. STK yöneticileri, mahalle ve köy muhtarlarımızla, din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, AVM, banka müdürleri ve apartman yöneticilerimizle mutat toplantılar gerçekleştirerek salgınla topyekûn mücadelenin önemini ve ciddiyetini anlattık. Bu noktada salgının yayılım hızını düşürmek, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tedbirleri etkin şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Açıklanan verileri değerlendirdiğimizde İçişleri Bakanlığımızca alınan tedbirler yine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan ilave tedbir kararları ile salgının Aksaray’daki artış hızını kontrol altına almaya başlıyoruz. 7.4’lük vaka artış hızı ile en az vaka artışı olan il olarak bu mücadelede doğru yolda ilerlediğimiz görüyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve farkındalığı bu noktada bize güç veriyor.” dedi.

‘Hep birlikte başaracağız’ diyen Vali Aydoğdu;

“Esnafımızın, vatandaşımızın, öğrencilerimizin özelde Şehr-i Süleha Aksaray’ımızın genelde tüm Türkiye’nin aydınlık günlere çıkması için salgın tedbirlerine uyacağız. Tedbirlerin olumlu sonuçlarını görüyoruz. Bu noktada halkımızın ve esnafımızın duyarlılığı çok önemli. Sabırlı ve özenli olmaya; maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha dikkat ederek inşallah başaracak, hep birlikte kazanacağız. ” diye konuştu.

Salgın Denetim Merkezi Faaliyet ve Çalışmaları hakkında sunum yapan İl Afad ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen Aksaray Valiliği koordinasyonunda çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Çalışmalara sivil toplum kuruluşları, mesleki oda ve derneklerinde önemli katkı sunduğunu kaydeden Türkmen; Salgın Denetim Merkezi’nin 1800 kişiden oluşan ekibi ile toplum sağlığının korunması, salgından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve tedbirlerle ilgili denetimlerini gayretli şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Kovid-19 tedbirleri, denetim çalışmaları, vaka sayıları ve ilave tedbirlerle ilgili değerlendirme yapan İl Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri; Aksaray’da uygulanmakta olan salgın tedbirlerinin aksamaya meydan verilmeden devam ettirilmesi yönünde görüş bildirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, Emniyet Müdür Vekili Saddetin Bircan, Sağlık İl Müdürü Kerim Yeşildağ, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.